No fixed personality, just an inner indecisiveness that was as wide and as wavering as the ocean

 
Hallå!
Nu är jag frisk igen, och tack och lov för det! Usch vad jobbigt det är att vara sjuk!
Igår tog jag bilen till Livingston mall och kikade runt i butikerna där. Kände att jag behövde komma ut lite. Fick med mig hem en klänning jag tänker ha på min födelsedad, stumpyxor till det och Mango temptation bodylotion från VS. Tog en promenad i vårvädret när jag kom hem och beställde ett par klackar och en ny skinnjacka som även är på g hit. Hoppas jag hinner få hem det innan helgen, men det tror jag väl.
 
Idag är det måndag och jag håller för tillfället på att tvättar och lyssnar på olika podcats. Vädret är inte alls lika fint som igår, vilket jag märker smittar av sig på mitt humör.
 
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och måla om mina naglar.
Puss & kram


Im falling for your eyes, but they dont know me yet

 
Hellooo!
I onsdags efter jag slutat eunt sju hämtade Tova upp mig och vi åkte en snabbis till gymmet.  Runt halv åtta åkte vi mot resturangen och mötte upp resten av tjejerna och hade en trevlig "hejdå-middag" för Ewelina. Var hemma igen runt halv elva och somnade i princip direkt.
Vaknade upp senare under natten kallsvettig och med kramper i magen. Låg vaken hela natten och började sedan spy och fick feber på morgonen och mådde skit hela dagen. Sparar inte in på detaljerna haha! Blev iallafall sängliggandes hela torsdagen och hela fredagen.
Idag är det lördag och jag mår lite bättre! Ingen feber och heller inte ont i magen, men känner mig däremot trött och ganska orkeslös. Lite tråkigt att bli sjuk såhär på helgen när man har planer, men det är väl inte så mycket att rå för.
 
Vädret ser dock ganska lockande ut, så orkar jag ska jag nog ta mig ut för en promenad lite senare under dagen.
Hoppas ni får en fantastisk lördag!
Puss & kram


Men ändå sa jag ja, så vad har jag för rätt att gråta

 
Hej på er!

I söndags tog jag tåget till city runt lunchtid. Mötte upp Cecilie vid busstationen (en busstation med över 500 bussar och tre våningar). Vi gick runt och kikade i lite olika butiker, åt en sen lunch på 5 napkin burgers, gick i lite fler butiker och sedan tog jag tåget hem mot jersey igen. Kom hem till en gosig Sabrina, kollade på Peppa Pig med henne, åt middag, kollade lite serier och somnade efter det.
 
I måndags hade jag tvättdag på dagen. Barnens farmor och farfar kom sedan i tid till att vi skulle hämta barnen från skolan. Det var första gången jag träffade dom, och de var såklart lika trevliga som resten av familjen! Jag och farmorn åkte med Sabrina till hennes gymnastik, och farfarn stannade hemma med Simeon. Vi möttes sedan på en resturang i Maplewood där dom lagade mat precis framför en. Eller det var mer som en rolig show, och barnen älskade det! Vi "vuxna" beställde in flera olika sushisorter, saker jag aldrig sett förut, och det var hur gott som helst! Proppmätta åkte vi sedan hem igen.
Jag hämtade upp Ewelina strax innan halv nio och vi åkte till mitt första LCC-möte. Kom in och det var typ 30 au pairer och min LCC. Vi satt mest och pratade med varandra, bekräftade att jag varit där genom att skriva på ett papper, intygade att jag får betalt varje vecka och att dom är snälla mot mig haha.
 
Igår var det tisdag. Jag och en tjej från Brasilien hade bestämt träff att åka och skaffa social security number tillsammsns, så jag hämtade upp henne efter det att barnen hade åkt till skolan. Efter mycket om och men, och efter att jag flertalet gånger fick panik, hittade vi stället. Väl där gick det ganska snabbt med allt pappersarbete osv. Skönt att äntligen få det gjort!
Hämtade barnen vid tre, åkte mot JCC där barnen har simlektioner på tisdagar. Åkte hem, åt middag, lekte lite, kollade på tv och sedan kom Samantha hem.
Jag åkte då till Livingston mall och mötte upp en svensk tjej vid namn Ida och en dansk tjej vid namn Nanna på Starbucks. Dom var hur trevliga tjejer som helst, och jag hoppas jag kommer hänga en hel del med dom!
 
Idag är det onsdag och jag är så jävla trött idag. Borde både träna och plugga, så ska väl åtmistonde försöka göra något av det nu på förmiddagen.
Ikväll ska jag på hejdå-middag för Ewelina som tråkigt nog åker tillbaka till Sverige om någon vecka efter ett och ett halvt år här.
 
Shit vilket långt inlägg det blev. Ska försöka uppdatera mer ofta istället så det slipper bli såhär jobbigt långa inlägg haha.
Puss & kram

Det känns som vi går där med ångest tillsammans och väntar på sommaren

 
Hola!
Igår blev det såklart snöstorm. Jag hann dock fram och tillbaka till gymmet innan den satte igång, men inte mer än så. Så min tripp till Montclair fick tyvärr skjutas upp en vecka. Vad gjorde jag istället? Inte speciellt mycket. Vädret tillät inte mycket mer än att stanna inomhus, så det var vad jag gjorde. Eller alltså snöstorm och snöstorm.. I Sverige skulle vi inte kalla det snöstorm direkt, men det är vad dom gör här. Lite snö på vägarna och allt blir kaos. Helt idiotiskt att folk här inte har vinterdäck, utan sommardäck året runt. 
 
Idag var det lördag. Jag sov ut till typ halv tio, åt frukost och begav mig mot gymmet. Försökte cykla bort träningsvärken från föregående dagar. Gymmat fyra gånger denna vecka, det känns bra, och det behövs!
Åt lunch bestående av en judisk gryta jag och Gabe (mestadels Gabe) gjorde igårkväll, som har tillagats under hela natten och morgonen. Den såg inte speciellt tilltalande ut med den bruna grötiga konsistensen, men den smakade riktigt bra!
 
Nu har jag precis kommit hem efter att ha ätit middag på Ricaltons med Linda, Lisa och Emy. Vi åt alla varsin hamburgare. Den var god, men det kändes bra att jag hade varit på gymmet tidigare under dagen efter den middagen haha. En kaffe på det innan jag skjutsade hem Linda och sedan åkte hem.
 
Nu ska jag strax sova. Imorgon tror jag åker till NYC vid lunchtid.
Vi hörs efter det!
Puss & kram
 

No one compares to you, but there's no you, except in my dreams tonight

Hej på er!
Igår var det onsdag. Jag började min dag med morgonrutinerna med barnen, fixa lunch, mellanmål och frukost för dom. Få dom påklädda och redo för skolan. Efter det slängde jag i mig två ägg innan jag rörde mig mot gymmet. Det gick bra på gymmet. Visst, min pt-timme med Mr.150-kilo muskler förra veckan var jobbig, men samtidigt kul att testa på maskiner och övningar jag aldrig sett förut! Jag menar, vissa av maskinerna här är maskiner jag aldrig sett i Sverige förut.
Hämtade barnen efter skolan, gjorde läxor, lekte, åt middag och kollade på tv innan Samantha kom hem och tog över. Linda hämtade upp mig vid åtta och vi åkte ner till Starbucks för den traditionella onsdagsfikan som alltid äger rum där. Lisa, som är från Frankrike har flörtat till sig bekantskapen med en av killarna som jobbar där, som för övrigt också är från Frankrike, så vi fick andra drycken gratis. Så två smoothies senare åkte jag hem proppmätt och redo för sängen.
 
Idag har jag tvättat lite, pratat med både Viccan och Kajsa ganska länge på telefon och städat mitt rum på förmiddagen. Hämtade barnen vid tre, och eftersom både Samantha och Gabe var hemma idag åt vi middag tillsammans innan barnens mormor och morfar kom.
 
Imorgon är jag ledig och jag har planer på att ta bilen till Montclair där en au pair från Danmkar bor. Det är dock risk för snöstorm imorgon, så vi får se om det går att ta sig ut på vägarna!
 
Nu --> modern family

Lately I have been waking up alone, paint splattered teardrops on my t-shirt

Hejsan!
Jag hade en riktigt bra dag i NYC igår! Tova hämtade upp mig strax efter tolv för att tillsammans ta tåget. Vi strosade runt i olika butiker och kollade in alla nya vår-och sommarkläder som kommer in. Jag vill typ ha allt, NU. Efter några timmar bestämde vi oss rent spontant för att gå på bio. Vi såg A la mala (?) på apanska eftersom vi i glödens hetta köpte biljetterna och inte läste att det var spanskt tal haha, dock engelsk text, men ändå. Efter det gick vi och åt middag innan vi tog tåget tillbaka till South orange.
 
Idag har jag tvättat och pluggat lite körkortsteori. Och när jag säger lite, menar jag tyvärr allt för lite. Hämtade upp Simeon från skolan klockan tre. Sabrina hade gymnastik hon åkte på tillsammans med en kompis, så jag och Simeon hade eftermiddagen för oss själva. Åt mellanmål, gjorde läxor, lekte med Ipaden, spelade basket, lärde honom lite svenska och spelade lite mer basket var det vi hann med innan Sabrina kom hem och det var dags för middag.
 
Nu sitter jag klar för sängen, i sängen. Det lät skumt, men ni fattar vad jag menar. Ska kolla på ett avsnitt av modern family nu innan jag somnar.
Puss & kram
 

Vissa människor är för dumma för att få ångest. Det är ganska smart

 
Hej på er!
Filmkvällen igår blev jättemysig! Vi kurade ihop oss i soffan framför en romantisk komedi med brownies från argentina, popcorn, peanet butter cup och m&m. Kände att jag skulle behövt gå till gymmet idag, men träningsvärken från igår sa nej till den idén.
 
Idag har jag istället försökt plugga körkortsteori. Trodde jag bara skulle behöva genomlida det en gång i livet, men icke. Spelat lite basket med Simeon OCH köpt biljett till Ed Sheeran (!!!!!!!!!!) har jag också gjort. Ska gå på Ed Sheeran med fyra av tjejerna jag åkte från Arlanda med i Connecticut den 23 maj, ska bli såååå kul! Helena bor där så vi ska sova hos henne den helgen, åh ska bli så kul! Jag som var så ledsen över att jag missade honom i Sverige, ska istället få se honom i USA - gah!
 
"Jobbade" från sex då föräldrarna skulle iväg på middag. Jobbade och jobbade, jag arrangerade glassbuffé och satte på en film innan det var läggdags någon timme senare. Efter det har jag pratat med Viccan väldigt länge, lagade middag (som faktiskt blev riktigt god) och kollat på modern family.

Nu ska jag kolla ett sista avsnitt av modern family innan jag somnar. Imorgon ska jag och en tjej från Sverige in till NYC, hörs efter det!
Puss & kram

Vinner ditt hjärta men flyr iväg, rädslan att fastna har fått mig såhär

 
 
Hej!
Idag är det fredag och jag har varit ledig! Vaknade dock ändå innan åtta imorse av att tre byggarbetare som ockuperade min våning. Jag hade en PT-tid bokad klockan elva så jag tog bilen till gymmet strax innan. När klockan slog elva möttes jag av den största, mest vältränade spanjoren (något sånt) jag sett. Tänkte mest omg du skojar med mig, men icke. Hans armar var som mina lår ungefär, och då har jag stora lår. Jaja, efter 40minuters intensiv träning fick jag lägga mig på golvet och pusta ut lite innan jag åkte hem igen. Byggarbetarna var här fram till halv fyra så har inte haft tillgång till varken mitt rum eller mina saker på hela dagen.
Skypade med mamma när barnen kom hem så hon fick prata med dom, inklusive pappan som var hemma idag. Kul!
Nu har jag precis varit och ätit på en mexikansk restaurang med familjen och barnens mormor och morfar, dom är så gulliga!! Nu ska jag strax åka och hämta upp Linda & Linda (the german girls) och åka hem till Emy där Lisa också är, för filmkväll! Hon ska tydligen ha en hemmabio i källaren, så det ska bli kul!
 
Trevlig helg!
Puss & kram

Det spelar ingen roll om du håller mig hårt, ingen kommer att minnas om hundra år

 
Hej på er!
Idag har det varit riktigt vårväder ute! 15 grader och sol, och jag har invigit vårjackan - underbart! Efter morgonrutinerna var gjorda och barnen hade åkt iväg till skolan tog jag bilen mot gymmet och skaffade gymkort, skönt att få det gjort! Tränade en timme och det var så skönt. Inte bara för att det är skönt att träna, utan också för att träna på ett gym där du inte känner någon, inte vet vem någon är, och ingen vet vem du är. Det var så jävla skönt att bara kunna skita i allt och bara fokusera på träningen och mig själv.
Efter det åkte jag hem, åt lunch, duschade och pratade i telefon med Fellan, min lilla babe.
Hämtade barnen vid tre, skjutsade Simeon till hans kompis och Sabrina hade en kompis med sig hem. Eftersom vädret idag var helt underbart var vi ute och lekte en del innan det var dags att byta tillbaka barn igen.

Klockan är strax åtta här och jag ska strax bli upphämtad av Linda, en annan au pair från tyskland. Onsdagar är Starbucks-kväll, så ska ner dit och hänga lite med andra au pairer och försöka få lite vänner HAH.
 
Jaja, vi hörs imorgon!
Puss & kram

Lägg din hand mot min kind och visa mig vägen

 
Hej!
Igår var en ganska lång dag. Efter att ha tagit hand om tvätten på morgonen åkte jag och barnens morfar och hämtade dom från skolan klockan tre. Därefter åkte vi mot basket- och gymnastikträning. Hem för lite middag efter det innan vi tog bilen till närmaste Dunk and donut där barnen fick en varsin donut som dessert innan det var dags för läggdags.
 
Gick upp med barnen vid sju imorse och fixade i ordning frukost, skolväskor, lunch och mellanmål. Efter det att barnen åkt till skolan tog jag bilen och med hjälp av gps (thank lord) hittade jag närmaste Target där jag plockade på mig de nödvändiga saker jag antingen glömt, eller lämnat hemma. Ätit lite lunch, plockat lite i mitt rum och tagit det lugnt fram tills nu när jag alldeles strax ska hämta barnen från skolan.
Idag står simlektioner på schemat, håller tummarna för att sammarbetet kommer funka!
 
Puss & kram

And suddenly everything changed

 
Nu är jag inne på min fjärde vecka i USA. Första veckan fick jag tillbrina på Au pair training school som är på St:Johns univeristy på Long island, New york. Det var en intensiv vecka med olika lektioner med barn i fokus, såklart. På torsdagen åkte vi två fullproppade bussar in till Manhattan på en guidad tur. Vi fick se en mängd olika saker och fick veta massor med rolig fakta om staden. Turen avslutades med att vi åkte upp i Top of the rock, och det var så sjukt häftigt!
 
På fredagen var det dags för oss att få träfa våra värdfamiljer. Det var jättekul att äntligen få träffa dom! En jättegullig familj i South Orange i New Jersey. Två barn, en tjej som är 4år och en kille som är 6år. Första veckan gick väl mest ut på att bli guidad runt och se hur allt går till. Var helt slut efter första veckan, efter alla nya intryck, information och tidsomställning.
 
Idag är det måndag och jag är inne på min fjärde vecka i USA och tredje vecka i New Jersey. Det går bra än så länge! Stor omställning på alla sätt och vis såklart, men jag är ändå väldigt spänd och uppspelt över vad året kommer att erbjuda!
 
I fredags var jag ute och åt med familjen, kollade på film och tog sedan en ganska tidig kväll. I lördags åkte jag och en anna au pair vid namn Emy in till NYC. Vi promenerade längst manhattans gator till MOMA, museum of moden art. Det var ett gigantiskt museum på sex våningar, men det var jättekul att se! Kollade runt lite i NYC efter det, åt middag innan vi tog tåget tillbaka till New Jersey. Igår var jag på gymmet, SÅ skönt att få träna! Jag har längtat så mycket efter att få dom där endorfinerna jag får av träningen!
 
Nu ska jag strax åka och hämta barnen och skjutsa dom till basket/gymnastikträning.
Jag ska försöka blogga mer regelbundet framöver, dels för min egen skull - dels för dom som vill ta del av min lilla resa.
 
Puss & kram

RSS 2.0